Tuotetieto

Liikuntasaumaprofiileja käytetään betonilaattojen välissä teollisuuslattioissa eliminoimaan laattojen väliset liikkeet. Betonilaatat ovat alttiita erilaisten sisäisten ja ulkoisten voimien vaikutukselle. Vaurioita esiintyy erityisesti laattojen kulmissa lähellä saumoja. Nämä vauriot ovat seuraus kuormitusten aiheuttamista liikkeistä. Laattojen välisten profiilien tulee kompensoida laattojen väliset suhteelliset vaakatason liikkeet (keskinäiset liikkeet), jotka ovat yleensä seuraus esimerkiksi kosteuden aiheuttamasta lämpölaajenemisesta ja/tai materiaalin kutistumisesta. Samalla profiilien tulee estää ajoneuvoliikenteen ja työstä aiheutuvien kuormitusten aiheuttamat pystysuorat liikkeet ja laattojen kiertyminen toistensa suhteen.

Conecto Dowel liikuntasaumaprofiilit jakavat jännityksen tasaisesti mahdollistaen yksittäisten laattojen oikean liikkumisen vaakatasossa ja sivusuunnassa toisiinsa nähden. Conecto Dowel liikuntasaumaprofiilit kompensoivat betonilattian liikkeet alueella +30 mm kohtisuoraan saumaa vastaan ja ±15 mm samansuuntaisesti liikuntasaumaprofiiliin nähden.

Conecto Dowel liikuntasaumaprofiileille on luonteenomaista erittäin hyvä kulutuskestävyys ja suurten työkuormitusten vaikutuksen minimointi. Liikuntasaumaprofiilin yläosassa on tehty kahdesta erilevyisestä korkealuokkaisesta lattateräksestä. Tämä rakenne antaa takuun erittäin hyvästä turvallisuudesta. Conecto Dowel liikuntasaumaprofiilit toimitetaan asennusvalmiina. Riittää, että ne asennetaan paikoilleen ja ankkuroidaan alustaan. Erikoisen ankkurointielementin muoto ja koko valitaan siten, että varmistetaan mahdollisimman suuri pinta voimien siirtymiselle laattojen välillä ja varmistaen siten vaakatason ja sivuttaisten liikkeiden optimoinnin ehkäisten pystysuorat liikkeet.

Lisätietoja www.profiledylatacyjne.com.pl/en